zaterdag 8 maart 2008

BELGISCHE VERENIGING VOOR HOOFDPIJN PATIENTEN

Deze vereniging heeft een zeer interessante site met een forum waar je je ervaringen kan delen met lotgenoten.
Het hoofddoel van de Liga is wederzijdse hulp te organiseren tussen de patiënten onderling. De Liga wil ook het grote publiek op de hoogte brengen van de problemen van migraine en hoofdpijn in het algemeen. Migraine is nog een onbegrepen ziekte. Migrainepatiënten voelen zich vaak alleen op de wereld. Ze worden niet begrepen door hun familie, hun sociale omgeving en de mensen op hun werk. Migraine wordt gekenmerkt door onvoorspelbare aanvallen, die uren kunnen duren ; de ziekte is dus bijzonder invaliderend. De enige hoop van de patiënt, die er vaak van wordt beschuldigd komedie te spelen, is zijn aanval verlicht te zien tot de volgende aanval.

De meeste leden zijn via persartikels in contact gekomen met de Liga. Het zijn vooral vrouwen die aan migraine lijden ; de meeste artikels werden dan ook gepubliceerd in vrouwenbladen.


1 opmerking:

Elise zei

Hallo!

Wij zijn 2 masterstudenten Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Wij schrijven dit
jaar onze masterproef met als titel:
"Heeft manuele lymfedrainage van de hals, het gelaat en abdomen een positieve invloed op
de intensiteit en frequentie van migraineaanvallen en op de levenskwaliteit van deze
patiënten?"
Maar om deze studie tot stand te kunnen brengen, hebben wij patiënten nodig die minstens 2 aanvallen per maand hebben, gediagnosticeerd zijn door een neuroloog en tussen de 18 en 65 jaar.

Het zou fantastisch zijn moesten we via jou met een aantal patiënten kunnen contact opnemen.

We hopen dat er motivatie kan gevonden worden in de kennis dat een mogelijk positief resultaat kan behaald worden, en bijgevolg het leed van talloze migrainepatiënten zou kunnen verlicht worden.

Alvast Hartelijk Dank

Elise Flamend
Jasmien Guns